Lélekfotó

"Az igaz válaszokat mindig kérdés nélkül kapod."

Coaching – a szakmai személyiség teljesítményének növelése

A coaching egy személy lehetőségeinek feltárására, mozgósítására irányul a saját képessége, teljesítménye növelése érdekében. A jövőbeli lehetőségekre összpontosít, nem a múltbeli hibákra. A coach és a coachee közötti támogató kapcsolat, a coach ösztönzése segítségével a coachee képes magából előhívni azokat a tényezőket, amik eredményre vezethetnek. A coach szerepe az, hogy képessé tegye a coachee-t arra, hogy jobban megértse helyzetét, és így, tisztábban látva, tudatosabban, jobb döntést hozzon.

Az alapvető cél a teljesítmény fejlesztése, növelése az akadályok csökkentése, megszüntetése által, a kérdés pedig az, hogyan érhető ez el a legjobban.

A coaching a szupervízió speciális formája:

  • fókuszában a változás áll,
  • megoldás- és célorientált,
  • többnyire a döntéshozatal és a vezetői kompetenciák edzése.

Coach: edző, segítő.

Coachee: ügyfél, kliens.

Egyéni coaching

Egyenrangú, partneri kapcsolat a vezető, szakember szakmai elakadásának feldolgozására, támogatására, megoldására a teljesítmény növelése érdekében.

Team coaching

Csoportmunka felső- és középvezetők (menedzsmentek), szakmai kollektívák, szervezeti egységek tagjainak csoportja részére, szakmai elakadások feldolgozására, támogatására, megoldására a teljesítmény növelése érdekében.

Csoportos coaching

Csoportmunka különféle, egymástól független szervezetek vezetőinek, szakembereinek csoportja részére, ahol egymástól független szakmai személyiségek találkoznak szakmai kihívások, elakadások közös feldolgozására, megoldására a teljesítmény növelése érdekében.

Life coaching

A coaching nem csak a szakmai személyiség fejlesztésében, hanem a magánéletben, az életvezetésben is alkalmazható módszer, egyfajta segítő kapcsolat.